11:00

IF Vulcanus

Referat: Gustafs GoIF - IF Vulcanus

En solig och varm Morbyvall välkomnade Vulcanus för att spela en sjunde omgång i serien. Efter lite bergochdalbansliknade inledning på säsongen var vi hoppfulla om tre poäng denna omgång.
Inledningsvis så spelade vi som vi ska, efter backen och genom alla lagdelar. Börja om och byta kant för att successivt jobba oss fram till lägen. De första 15 minuterna ägde vi bollen 90% av tiden och skapade lägen. Med lite skärpa i avsluten hade det gott och väl kunnat stå 3-0. I 16 minuten kom A-lagsdebutanten Milton fram på sin vänsterkant och spelar snett bakåt in i straffområdet till Sebbe som tvingade motståndarmålvakten till en monsterräddning. På returen fick Sebbe en ny chans och 1-0 rullade fram på resultattavlan. Efter halva första halvleken hade vi en vattenpaus och efter den föll vi in i motståndarnas tempo. Spelet böljade fram och tillbaka en period i matchen. När vi i 37:e minuten precis hade börja få ordning på spelet igen lyckades Vulcanus med en snabb omställning och kontrade in en kvittering som inte direkt speglade matchbilden. Det sista som hände i första var en hörna som vi lyckades behålla i straffområdet. Måns Hadin petade fram bollen till Tillman som satte 2-1.

Vi pratade i pausen om vikten av tålamod och skärpa.
I andra halvlek så slog vi till även där i 16:e minuten. Återigen i röran efter en hörna lyckades Casper C spela fram Casper H som via målvakten och stolpen lyckades hitta nätmaskorna till 3-1. Vattenpausen i andra halvlek störde oss igen och i 70:e minuten tappar vi bollen på mittplan och motståndarna kontrar igen men denna gång får Max stå för en monsterräddning.
När man tror att matchen är avgjord och tiden bara ska ta slut så bjuds man på en galen avslutning. I 88:e matchminuten kommer Vulcanus i en snabb omställning och får en billig frispark precis utanför straffområdet. Frispark slås med en klinisk träff klockrent i nätmaskorna uppe i Max högra kryss till 3-2. Energin höjs hos motståndarna och en poängvittrande motståndarmålvakt står lite långt ut vilket Sebbe lägger märke till och på avsparken slår in 4-2. Lika snabbt som motståndarna fylldes med energi så går luften ur. De sista minuterna (tillägg för vattenpaus) spenderas på Vulcanus planhalva. Vi hinner även att snygga till vår dåliga målskillnad med ett femte mål. Montén skarvar en boll vidare till Axel som ostört får smeka in slutresultatet 5-2.
En fotbollsmässigt välspelad match från vår sida och tre smaskiga poäng in på kontot.
Vi är inne i en tät matchperiod nu så redan på onsdag ska vi till anrika och myggrika Horndal för nästa match.